Wim Menderink is op 17 jarige leeftijd bij zijn vader in het familiebedrijf begonnen. Waarbij hij zich in de eerste jaren in Ommen het vak van bandenspecialist eigen heeft gemaakt. Vanaf 1990 is Wim in loondienst begonnen in Lochem aan de Hanzeweg. Nadat het bedrijf voor wie hij werkte in 2003 failliet ging is Wim voor zichzelf begonnen aan een ander pand aan de Hanzeweg 14 in Lochem.

Medio 2004, na pas 6 maanden zelfstandig gewerkt te hebben, moest Wim noodgedwongen verhuizen naar een ander pand doordat het pand door een grote brand grotendeels verwoest werd. Hierna is de reserende inboedel verhuist naar een ander pand aan de Hanzeweg. Dit zou in principe voor een periode van 3 maanden zijn, echter is dit door omstandigheden 5 jaar geworden.

Nadat de gemeente het 'tijdelijke' pand had gekocht in 2007 had gekocht moest wim noodgedwongen het pand verlaten. echter was er nog geen nieuwe locatie beschikbaar. al met al heeft het nog meer dan een jaar geduurd voordat er een nieuwe locatie werd gevonden. Dit was in het jaar 2009.

de nieuwe locatie is in het begin van 2009 bouwrijp gemaakt, waarna de feitelijke nieuwbouw in het voorjaar van 2009 is gestart. De nieuwe locatie aan de Aalsvoort is in november 2009 betrokken door Wim.

Het volledig nieuwe bedrijf heeft alle faciliteiten wat een modern bandencentrum kan hebben.